Uitbreiding garage Gwijde te Putte-Kapellen

Garage Gwijde nam onlangs zijn vernieuwde en verruimde showroom in gebruik.

De bestaande gebouwen waren door de tijden heen verouderd en niet functioneel  meer, waardoor verbouwingen noodzakelijk werden. De bestaande achterbouw werd zelfs volledig gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe showroom.

Vanaf nu zijn de beide showrooms van garage Gwijde (respectievelijk voor Mazda en Suzuki)  met elkaar verbonden worden. De burelen en het onthaal werden centraal tussen beide showrooms ingeplant, wat de efficientie uiteraard ten goede komt. Niet enkel de gebouwen werden ruimer, ook het aanbod van merken werd verruimd, zo komt er naast Suzuki ook Mazda en Isuzu erbij.

De ruwbouwwerken werden uitgevoerd door Algemene Bouwwerken Ben Aerden uit Kalmthout, de dakwerken door Michielsen & Zoon uit Brasschaat, het buitenschrijnwerk door Janssens uit Merksem en de gevelbekleding door Van Overveld uit Kalmthout.

Het meest opvallende aan de gebouwen is uiteraard de gevelbekleding. Zowel de gevels van de nieuwe showroom als het bestaande hoekpand werden volledig bekleed met  grijze Pictura-panelen van Eternit. Enkel voor de driehoekige punt bovenaaan de zijgevel werden haaigrijze sidings gebruikt, eveneens een product van Eternit. 

Enkele  opnamen, voor,tijdens en na de werken :

Toestand voor de verbouwing De afbraakwerken Situatie tijdens de montage van de gevelbekleding Het voorlopig eindresultaat Het vernieuwde interieur van de showroom De gevel na het plaatsen van de lichtreklame

Neem ook eens een kijkje op www.gwijde.be

In het mei-nummer van 'Bouwen aan Vlaanderen' verscheen een artikel over dit project.