Van alle comfort voorzien : nieuwbouwwoning in Kapellen

Eind 2013 werd ik door een jong koppel gecontacteerd. Ze waren via een zoektocht op internet op mijn website terecht gekomen en hadden tijdens “Mijn huis, mijn architect” ook een bezoek gebracht aan een door mij gerealiseerde woning.

Ze wensten een eerder klassieke woning - met een ruime kelder en een bewoonbare zolderverdieping - maar wel voorzien van de modernste technieken, zoals een warmtepomp en een domotica-installatie.

Op het gelijkvloers werd naast de woonkamer en de keuken ook een bureel voorzien en een wasplaats. Op de verdieping vinden we de slaapkamer van de ouders, annex dressing, een kinderkamer en een badkamer. Op de zolder kunnen nog 2 extra slaapkamers ingericht worden en een extra badkamer.

Grondplannen

De bouwwerken zijn gestart in augustus '14 en waren een jaar later voltooid op een deel van de binnenafwerking na, die door de eigenaars voor een deel zelf zal worden uitgevoerd. 

Voor de verwarming viel de keuze op een warmtepomp van Viessmann in combinatie met vloerverwarming op het gelijkvloers in combinatie met convectoren op de verdieping en de zolder.

Dankzij een doorgedreven isolatie, een goede luchtdichtheid en het gebruik van een warmtepomp werd een k-peil van 28 en een E-peil van 35 behaald, heel wat beter dus dan de geldende normen (respectievelijk 40 en 60).

Voor de domitica-installatie werd geopteerd voor Niko Home Control. Over hun ervaringen hiermee kan u alles lezen op de website van Niko.      

Enkele foto's van de woning :

Voorgevel Achter- & zijgevel Woonkamer De keuken