Verbouwing & uitbreiding restaurant Calluna te Kalmthout           

Restaurant Calluna is gelegen aan de Heuvel, de baan tussen Kalmthout en Putte, op een steenworp van het station van Kalmthout en het Arboretum.

            Het gebouw waarin het restaurant gevestigd is, heeft al een respectabele ouderdom. Privé & restaurant liepen in elkaar over, er was enkel op de verdieping sanitair voor de klanten beschikbaar en de achterbouw waarin zich oa. de keuken bevond was in slechte staat. Daarom vroegen de eigenaars, Ludo & Frieda Elst, aan ir.architect Daniël Corten van CoDa Architecten om het pand te verbouwen en uit te breiden zodat er een duidelijke scheiding tussen privé & restaurant ontstond met een afzonderlijke ingang voor het restaurant, afzonderlijk sanitair voor de cliënten op het gelijkvloers en een ruime keuken gelegen vlak naast het restaurant met apart sanitair voor het personeel evenals de nodige bergruimte.

            Om dat te bekomen werd de bestaande achterbouw binnenin volledig ontmanteld, waarbij er een nieuwe betonnen vloerplaat werd gegoten, de tussenwanden werden verplaatst en het plafond met de bovenliggende zolderruimte geïsoleerd werd. De buitenwanden werden behandeld tegen opstijgend vocht.

            Achter het bestaande hoofdgebouw – links naast de bestaande achterbouw – werd een nieuw volume opgetrokken met daarin de nieuwe toegang tot het restaurant, de vestiaire, het sanitair voor de cliënten en een beperkte uitbreiding van het restaurant.

            Naast het restaurant werd een terras voorzien, zodat bij goed weer de gasten hun aperitief buiten kunnen gebruiken.

            Het bestaand restaurant werd volledig opgefrist : de parketvloer werd geschuurd, de wanden opnieuw behangen etc.

            De werken starten half 2012 en waren in het voorjaar van 2013 voltooid.

            Wat niet veranderd is : de lekkere kookkunst van Ludo en de attente bediening van Frieda !  Wil je ervan proeven : kijk dan eens op www.calluna.be voor het menu en de openingsuren. 

Grondplan restaurant Calluna

 Zijgevel voor de werken Zijgevel na de werken De uitbreiding van het restaurant met achteraan het sanitair De nieuwe keuken